Velikonoční beránek
Upečte si s dětmi svého vlastního velikonočního lahodného beránka s pomocí speciální dortové mouky od Babiččiny volby.
INGREDIENCE:
• 1 hrnek krupicového cukru
• 2 hrnky hladké dortové mouky
• 1 kypřicí prášek
• 1/2 hrnku rozpuštěného másla
• kůra z jednoho citronu
• 3 vejce
• 1 hrnek mléka
• vanilka z jednoho lusku nebo 2 lžičky vanilkového extraktu
• sádlo na vymazání formy + hrubá mouka
POSTUP:
1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.
2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou“ stranu formy a to až 4 mm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.
3. Na 180 stupňů pečte 40-60 minut. Zda je beránek hotový, ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo.
4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.
5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!
TIP: Pokud se vám často ve formě připékají ouška a čumáček, před pečením tato místa z vnější strany obalte alobalem.
Hladká mouka dortová je extra světlá mouka, která se dobře spojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Moučníky z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. Jsou vhodné pro plnění krémy a pro promazávání. Tato mouka je ideální k přípravě nejen dortových korpusů, ale všech výrobků z třených a šlehaných hmot – piškotových moučníků a rolád, krémových řezů, bábovek, perníku nebo na neodolatelné velikonoční beránky, jimiž potěšíte každého koledníka.
Zpět na výběr akcí
Tweet |