Rychlé vyhledávání akcí

Velikonoční beránek

beranek_velikonoce_babiccinavolba_ilustrfoto

Upečte si s dětmi svého vlastního velikonočního lahodného beránka s pomocí speciální dortové mouky od Babiččiny volby. 

 

 

INGREDIENCE:

•    1 hrnek krupicového cukru

•    2 hrnky hladké dortové mouky

•    1 kypřicí prášek

•    1/2 hrnku rozpuštěného másla

•    kůra z jednoho citronu

•    3 vejce

•    1 hrnek mléka

•    vanilka z jednoho lusku nebo 2 lžičky vanilkového extraktu

•    sádlo na vymazání formy + hrubá mouka

 

POSTUP:

1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.

2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou“ stranu formy a to až 4 mm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.

3. Na 180 stupňů pečte 40-60 minut. Zda je beránek hotový, ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo.

4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.

5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!

 

TIP: Pokud se vám často ve formě připékají ouška a čumáček, před pečením tato místa z vnější strany obalte alobalem.

 

 

Hladká mouka dortová je extra světlá mouka, která se dobře spojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Moučníky z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. Jsou vhodné pro plnění krémy a pro promazávání.  Tato mouka je ideální k přípravě nejen dortových korpusů, ale všech výrobků z třených a šlehaných hmot – piškotových moučníků a rolád, krémových řezů, bábovek, perníku nebo na neodolatelné velikonoční beránky, jimiž potěšíte každého koledníka.


Zpět na výběr akcí
Datum vložení: 24.03.2016 9:05:09

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.