Rychlé vyhledávání akcí

Skořicové lívanečky bez kynutí

livance_livanecky_skorice_jidlo_dezert

Při slově lívance si představím babičku s šátkem na hlavě, bílou chalupu s kachlovými kamny a litinový lívanečník. Teplo, venkovskou pohodu a sladku chuť na jazyku. Lívance se ale dají připravit zrovna tak v paneláku, činžáku či na chatě. Na elektrickém vařiči, na plynovém hořáku a s obyčejnou pánví. Ty nekynuté zaberou tak půlhodinku. Nevěříte? Vyzkoušejte.

 

 

 

Ingredience:

  • 220 g hladké mouky (případně 120 g hladké mouky a 100 g pohankové mouky)
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • mletá skořice dle chuti (1- 2 lžičky)
  • 50 g krupicového cukru
  • 4 vejce; žloutky a bílky zvlášť
  • 400 ml podmáslí
  • rostlinný olej na smažení
  • moučkový cukr a skořice na obalení

 

Na ozdobení:

  • med
  • jahody či jiné ovoce
  • zakysaná smetana

 

Postup přípravy:

Mouku se žloutky prošlehejte v míse. Přidejte cukr, podmáslí a skořici. Poté postupně přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec lehce vmíchejte ušlehaný bílek s troškou soli. Lívanečky smažte na troše rostlinného oleje na nepřilnavé pánvi či lívanečníku. Ještě horké obalujte ve směsi moučkového cukru a mleté skořice. Podle chuti ozdobte medem, jahodami či zakysanou smetanou. Nebo je polévejte rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

 

text a foto: (c) Ententyky.cz

 

 


Datum vložení: 03.04.2020 15:55:35

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.