Malinové tiramisu
Vyzkoušejte recept na rychlý a chutný dezert v netradiční úpravě s ovocem.
Na malinové tiramisu budete potřebovat:
- 90 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 150 g mascarpone
- 300 g bílé čokolády
- cukrářské piškoty
- 60 ml mandlového likéru
- 1 balení Malin Dione 200 g
- mandlové lupínky
Postup:
Utřete spolu žloutky s cukrem a směs pak promíchejte se 150 g mascarpone. 200 g bílé čokolády nastrouhejte a polovinu přidejte do směsi spolu s vyšlehanými bílky. Asi dvacet piškotů namočte do mandlového likéru. Polovinou piškotů vyložte formu o rozměrech cca 20x26 cm. Mírně rozmrazte maliny, piškoty potřete polovinou krému, posypte 100 g malin, poklaďte zbylými piškoty, malinami a potřete zbytkem krému. Na závěr posypte zbylou čokoládou a hrstí pražených mandlových lupínků. Poté nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.
Dobrou chuť!
Tweet |