Rychlé vyhledávání akcí

Linecké cukroví od Babiččiny volby

linecke_pecivo_babiccinavolba_ilustrfoto

Linecké je klasika. Když použijete Hladkou mouku na křehké pečivo, těsto se při vyvalování nebude lepit a půjde s ním snadno pracovat. Vykrajování děti milují, dopřejte jim ho!

 

 

 

 

Ingredience:

  • 500 g Hladká mouka na křehké pečivo
  • 2 vejce
  • 250g změklého másla
  • 250g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

 

Postup:

  • Smíchejte Hladkou mouku na křehké pečivo, cukr a citronovou kůru.
  • Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo.
  • Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.
  • Před pečením předehřejte troubu na 160°C.
  • Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku.
  • Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.
  • Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

 

TIPY: Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou. Těsto při opakovaném vyvalování můžete podsypat moučkovým cukrem na místo mouky.

               linecke_cukrovi_peceni_vareni_jidlo


Datum vložení: 08.10.2015 15:20:07

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.