Linecké cukroví od Babiččiny volby
Linecké je klasika. Když použijete Hladkou mouku na křehké pečivo, těsto se při vyvalování nebude lepit a půjde s ním snadno pracovat. Vykrajování děti milují, dopřejte jim ho!
Ingredience:
- 500 g Hladká mouka na křehké pečivo
- 2 vejce
- 250g změklého másla
- 250g moučkového cukru
- Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
Postup:
- Smíchejte Hladkou mouku na křehké pečivo, cukr a citronovou kůru.
- Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo.
- Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.
- Před pečením předehřejte troubu na 160°C.
- Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku.
- Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.
- Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.
TIPY: Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou. Těsto při opakovaném vyvalování můžete podsypat moučkovým cukrem na místo mouky.
Tweet |