Domácí burgery
Burgery jsou trendem současné doby. Zdaleka už se nejedná pouze o fastfoodový pokrm. Letí příprava kvalitních, zajímavých a originálních burgerů. Starší děti burgery milují. Jak si takový chutný a originální burger připravit doma nám prozradil Jiří Horák, burger specialista z restaurace a klubu La Loca Music Bar & Lounge v Praze.
Nákup masa
Základem je kvalitní hovězí maso, samozřejmě čerstvé, žádný zmražený polotovar. Určitě se vyplatí zajít k prověřenému řezníkovi a na masu nešetřit, protože kvalitní maso je základ úspěchu.
Příprava masa a bulky
Maso je nejlepší umlít až těsně před grilováním. Poté je potřeba ho dobře ochutit, čím a v jaké fázi přípravy záleží na celkovém chuťovém složení burgeru a příchuti bulky. Z masa vytvořte steak o něco větší, než je bulka. Pak položte steak na gril, lehce přitlačte a nechte do poloviny propéct a v polovině otočte. Pozor, přílišným otáčením můžete steak znehodnotit. Co se týče housek, ani zde nemusí být příprava jednotvárná. My například pro zajímavost a zpestření používáme domácí černou a růžovou variantu, které jsou zároveň ochuceny bylinkami i kořením.
Náplň burgeru záleží především na vašich chutích. Kombinace a celkový chuťový dojem přitom nesmí být nesmyslný, vše společně musí být harmonizované a vytvořit neopakovatelný chuťový zážitek.
Nejpopulárnější burgery v restauraci La Loca pro vaši domácí inspiraci:
BLACK BLUE CHEESE BURGER
z domácí černé bulky s tymiánem, limetkovou majonézou, polníčkem, šťavnatým hovězím masem, modrým sýrem, plátkem jablka, křupavou vídeňskou cibulkou, javorovým sirupem a americkými hranolky s kečupem
PINK-ISH HOT BEEF BURGER
z domácí narůžovělé bulky s římským kmínem, limetkovou majonézou, polníčkem, šťavnatým hovězím masem, čedarem, mexickou salsou, sušenou tyrolskou šunkou, anýzovým likérem a americkými hranolky s kečupem
BLACK FIRE BURGER
z domácí černé bulky s tymiánem, majonézou, polníčkem, rajčetem, slaninou, šťavnatým hovězím masem, čedarem, mexickou salsou, hořícím absinthem a americkými hranolky s kečupem
Tweet |