Citronovo-ořechová bábovka od Babiččiny volby
Skvělá citronovo-ořechová bábovka z Hladké dortové mouky od Babiččiny volby. Vyzkoušely jsme a chutná skvěle. Děti bude bavit míchání těsta, odměřování surovin nebo třeba strouhání citronové kůry.
Ingredience:
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 250 g Hladké mouky dortové
- 200 g cukru
- 1 citron
- 90 g mletých ořechů
- lžíce vanilkového cukru
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků.
- Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny.
- Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.
- V druhé nádobě smíchejte Hladkou mouku dortovou, ořechy, kypřící prášek, špetku soli a kůru z citronu.
- Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli.
Tip: Pokud by se snad náhodou bábovce nechtělo z formy, obalte ji na chvíli utěrkou namočenou ve studené vodě.
Tweet |