Rychlé vyhledávání akcí

Citronovo-ořechová bábovka od Babiččiny volby

babovka_babiccinavolba_ilustrfoto

Skvělá citronovo-ořechová bábovka z Hladké dortové mouky od Babiččiny volby. Vyzkoušely jsme a chutná skvěle. Děti bude bavit míchání těsta, odměřování surovin nebo třeba strouhání citronové kůry.

 

 

 

 

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 250 g Hladké mouky dortové
  • 200 g cukru
  • 1 citron
  • 90 g mletých ořechů
  • lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

 

Postup:

  • Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků.
  • Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny.
  • Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.
  • V druhé nádobě smíchejte Hladkou mouku dortovou, ořechy, kypřící prášek, špetku soli a kůru z citronu.
  • Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.
  • Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli. 

 

Tip: Pokud by se snad náhodou bábovce nechtělo z formy, obalte ji na chvíli utěrkou namočenou ve studené vodě.

 

babovka_vareni_peceni_jidlo_testo


Datum vložení: 08.10.2015 14:45:17

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.