Rychlé vyhledávání akcí

Žluté lázně oslaví s dětmi jejich den bezpečně u vody

zlute_lazne_detskyden24

Oslava Dne dětí se blíží a v areálu Žluté lázně v pražském Podolí se malí návštěvníci rozhodně nebudou nudit. Již tuto neděli 2. června čeká hosty zábavné odpoledne s projektem U vody bez nehody Policie ČR. Kromě zajímavých ukázek se nejmenší mohou těšit na spoustu aktivit a zábavy s preventivní tématikou, včetně první pomoci. V případě, že nebude potřeba přímo v akci, přiletí do areálu policejní vrtulník a záchranáři předvedou záchranu tonoucího ze vzduchu. 

Návštěvníky Žlutých lázní čeká až do 18 hodin velkolepá podívaná u vody. Na pravém břehu Vltavy bude k vidění vodní skútr, podvodní dron, potápěčská výstroj pro hloubkové potápění, kajutový člun i prám a podvodní robot, který pomáhá potápěčům při vyhledávání předmětů z trestné činnosti. V areálu uvidí návštěvníci také jetsurf, na kterém se představí Matyáš Kulich. Připluje také plavidlo státní plavební správy, které si mohou zájemci prohlédnout vevnitř. Policie předvede ukázky záchrany dítěte i dospělého při tonutí i ukázky kynologie. Odborníci předvedou zadržení pachatele na útěku policejním psem s následnou bezpečnostní prohlídkou. „Jsme za opakovanou spolupráci s policií velmi rádi. Díky tomu má totiž náš dětský den ve Žlutých lázních také druhý rozměr a to preventivní, kdy se děti dozví, jak se bezpečně chovat u vody, což je přesně naše téma. Dovědí se, jak někomu pomoct, když se topí, a to pomocí zábavných aktivit. Navíc jsou ukázky policie z praxe velmi poutavé,“ říká Jan Dell, výkonný ředitel areálu Žluté lázně.

Práci Policie ČR zpestří se svým vystoupením děti ze zájmových kroužků se svojí Kroužkovanou podívanou. Na velkém pódiu předvedou svá pestrá hudební a taneční vystoupení. Akci doplní také oblíbená kreativní dětská dílna, kde budou tvořit s malými oslavenci zkušené lektorky.

Samotný areál Žluté lázně nabídne pestrou nabídku občerstvení. Stále otevřený je také prostor Dvorce přístupný přímo z oblíbené podolské cyklostezky u tramvajové zastávky Dvorce, kde si mohou návštěvníci vychutnat pravou neapolskou pizzu, nebo oblíbené trhané kuře v ciabattě.

Den dětí začne ve 12.30 a vstup je zdarma. Rozsah akce se uskuteční v souladu s počasím.


Datum vložení: 30.05.2024 15:39:08

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.