Připravte si doma ochucené frappé. Je to snazší, než byste čekali
Máte rádi kávu a rádi se v horkých dnech osvěžíte její studenou podobou zvanou frappé? Pak neváhejte a připravte si frappé sami, ať jste doma nebo třeba pod stanem. Na jeho přípravu totiž potřebujete jen kávu, vodu, cukr, mléko a jakoukoliv nádobu, ve které všechny ingredience pořádně protřepete.
Jak na domácí přípravu ledové kávy nám prozradil Ondřej Široký ze společnosti Douwe Egberts, jejíž novinkou na trhu jsou ochucené instantní kávy s příchutí oříšku, vanilky, čokolády a karamelu.
Na přípravu frappé budete potřebovat:
- 1-2 čajové lžičky ochucené instantní kávy Douwe Egberts (zkrátka tolik, jak silnou kávu chcete mít)
- cca 120 ml studené vody
- cca 80 ml studeného mléka
- 1-2 lžičky cukru podle chuti
- led
„Do šejkru či lahve nasypte odměřené množství ochucené instantní kávy Douwe Egberts, přidejte cukr, studenou vodu a mléko a protřepte v šejkru nebo v lahvi či podobné nádobě, kterou máte právě po ruce. Na závěr směs nalijte do sklenice s ledem,“ prozrazuje Ondřej Široký z Douwe Egberts a dodává: „Samozřejmě pokud máte k dispozici mixér, je lepší místo protřepání využít jej. A poté si již můžete vychutnat osvěžující oříškové, vanilkové, čokoládové či karamelové frappé.“
Recept je snadný a podobá se přípravě tradičního řeckého frappé. To, jak uvádí Wikipedie, vzniklo náhodou, když v roce 1957 na mezinárodní výstavě v Soluni chyběla zaměstnanci zástupce firmy Nestlé teplá voda na přípravu klasické instantní kávy. V šejkru, který měl po ruce, proto smíchal instantní kávu se studenou vodou.
Ochucené instantní kávy od Douwe Egberts jsou vhodné zejména pro milovníky kávy, které už omrzela klasická příchuť kávy a chtějí vyzkoušet něco zcela nového. Ochucené instantní kávy si můžete dopřát i pokud si v létě hlídáte štíhlou linii. Mají totiž nízkou kalorickou hodnotu, nejsou doslazované a lze si je tak užít bez výčitek.
Douwe Egberts je renomovaná holandská káva, která je na trhu již od roku 1753.
Tweet |