Rychlé vyhledávání akcí

Nové specializované mouky se postarají o ještě lepší zážitek z pečení

babovka_babiccinavolba_ilustrfoto

Vzpomínáte na vůni právě upečeného koláče linoucí se z kuchyně vaší babičky? Stát se pekařskou kouzelnicí, která dokáže v troubě kdykoliv vyčarovat nezapomenutelný koláč, bábovku či makovou buchtu bude nyní o krok snadnější. Na trh přicházejí nové mouky od Babiččiny volby. Jejich výjimečnost spočívá v tom, že každá z nich je určena na jiný druh těsta. Mouku si tak zvolíte podle toho, jestli se právě chystáte upéct dort, vánoční cukroví, nebo vánočku.

Vlastnosti mouky jsou dány způsobem mletí. Zrno pšenice má v každé své části různé složení - jiný obsah a kvalitu lepku, škrobu a dalších látek, které mají zásadní vliv na pečení. Postupným mletím pšeničného zrna se získávají mouky s odlišnými vlastnostmi a jejich mísením lze připravit ideální mouku pro různé druhy těst. Babiččina volba pro všechny pekařky a pekaře nově namíchala Hladkou mouku na kynuté těsto, Hladkou mouku na křehké pečivo a Hladkou dortovou mouku.

Hladká mouka na kynuté těsto je speciálně namletá pro všechny výrobky z kynutého těsta. Těsto s touto hladkou moukou dobře kyne, má větší objem, je tažné, pružné a lépe drží tvar. Vyzkoušejte ji místo běžné hladké mouky v receptech na kynuté pečivo – například na mazance, vánočky, buchty, koblihy, koláče, rohlíky či pizzu. 

Těsto z Hladké mouky na křehké pečivo se dobře vyvaluje, nelepí se a skvěle se vykrajuje. A vy tak můžete své vánoční cukroví dovést ke sladké dokonalosti. Babiččina volba přichází jako první na trh s moukou určenou právě pro pečení drobných tvarů křehkého pečiva, k němuž patří bezesporu vánoční cukroví, čajové pečivo, linecké pečivo či různé druhy sušenek.

Extra světlá Hladká dortová mouka se dobře spojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Moučníky z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. Jsou vhodné pro plnění krémy a pro promazávání. Tato mouka je ideální k přípravě nejen dortových korpusů, ale všech výrobků z třených a šlehaných hmot – piškotových moučníků a rolád, krémových řezů, bábovek, perníku nebo na neodolatelné velikonoční beránky, jimiž potěšíte každého koledníka.

Nové specializované mouky najdete na pultech obchodů od poloviny října. Zaváděcí cena do konce roku je 21,90 korun. Poté bude o dvě koruny dražší.

Při výrobě každé mouky od Babiččiny volby je použito pečlivě vybrané obilí, které je před zpracováním důkladně očištěno a poté šetrně namleto v mlýnech se stoletou tradicí v Litoměřicích, nebo v Kyjově. Stálá kvalita mouky je zaručena řadou kontrol od zasetí zrna, až do okamžiku dodání mouky do obchodu. Mouky neobsahují žádné přidané složky, jejich jedinou složkou je potravinářská pšenice.

mouky_babiccina volba

S novou moukou vyzkoušejte nové recepty:

Citrónovo-ořechová bábovka

Domácí housky

Linecké cukroví


Datum vložení: 08.10.2015 13:46:04

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.