Rychlé vyhledávání akcí

Nejnavštěvovanější český resort hlásí plnou připravenost na sezonu i lákavé novinky

liborvarhanik_skiarealspindl

3. listopadu 2011 (Ententýky.cz) - Skiareál Špindlerův Mlýn, nejznámější a nejnavštěvovanější lyžařský resort v České republice, je plně připraven na nadcházející zimní sezonu. 

V té minulé využilo jeho zázemí v podobě 25 kilometrů sjezdovek a 85 kilometrů běžeckých tratí, tří snowparků, dvou dětských parků, pěti lanovek a jedenácti vleků v lokalitách Svatý Petr, Medvědín, Hromovka, Labská a Horní Mísečky 600 000 zákazníků. Letos je očekáván podobný počet návštěvníků.

Návštěvníci Skiareálu Špindlerův Mlýn budou mít také v sezoně 2011/2012 jistotu stabilních cen u všech druhů skipasů. "Už šestý rok po sobě nezvyšujeme ceny ani navzdory stále rostoucím nákladům, dani z přidané hodnoty či stále se zlepšující kvalitě veškerých služeb. Naopak jsme jedním z resortů, v němž vycházíme maximálně vstříc rodinám s dětmi a také pro ostatní návštěvníky připravujeme každoročně velkou nabídku skipasů a širokou škálu slev. Naší prioritou je všestranná péče o klienty," říká Libor Varhaník, předseda představenstva akciové společnosti Skiareál Špindlerův Mlýn.

Stejně jako v minulých letech bude také letos partnerem Skiareálu Špindlerův Mlýn značka Audi. „Partnerství s tímto jediným pětihvězdičkovým lyžařským střediskem v České republice je pro nás skvělou volbou. Značka Audi je s lyžováním spojena již tradičně, vozy s pohonem quattro se v horském terénu totiž cítí jako doma. V této sezoně se naše působení v rámci generálního partnerství ve Skiareálem Špindlerův Mlýn ještě rozšíří. V příštím roce se zde uskuteční mistrovství republiky ve  skikrosu a v této disciplíně podporujeme dvojnásobného mistra světa Tomáše Krause,“ komentuje Ondřej Kulich, Fleet and marketing manager Audi, partnerství areálu se značkou Audi.

Novinky: tříhodinové permanentka a sobotní jízdy z Prahy

Děti do šesti let lyžují už tradičně ve Skiareálu Špindlerův Mlýn zcela zdarma, děti do dvanácti let a junioři do šestnácti let získávají zajímavé slevy, stejně jako senioři nad 63 let. Cenová zvýhodnění ve výši 20 % jsou připravena pro studenty - držitele karet ISIC, 30 % pro účastníky školních kurzů a 10 % pro skupiny.

Hlavní novinku v této zimní sezoně představuje tříhodinová permanentka reagující na zájem veřejnosti. Je určena především těm, jimž časově nevyhovují dopolední nebo odpolední skipasy a nejvíce ji ocení především rodiny s dětmi či naopak dobří lyžaři. V hlavní sezoně bude stát 480 Kč, ve vedlejší 420 Kč. Nedočkavým zákazníkům je určen listopadový předprodej e-skipasů za zvýhodněné ceny prostřednictvím internetu. Po dobu platnosti této permanentky získají i cestovní pojištění Kolumbus od společnosti Kooperativa.

Skiareál myslí i na své nejvěrnější klienty - majitele sezonních permanentek. Ti mohou automaticky využít jednorázovou slevu v zahraničních partnerských resortech - 50 % ve švýcarském středisku Svatý Mořic a 40 % v rakouském středisku Grossglockner-Heiligenblut.

K novinkám určeným návštěvníkům v prosinci, lednu a druhé polovině března patří také balíčky čtyř a vícedenních skipasů v kombinaci s ubytováním, které budou nabízet dvě největší informační centra ve Špindlerově Mlýně. Na permanentku se v takovém případě vztahuje sleva 15 %, na ubytování dokonce 30 %.

"Pro lyžaře je ve Špindlerově Mlýně na městských parkovištích k dispozici tisíc parkovacích míst. Parkování u lanových drah Hromovka a Medvědín zůstává stejně jako v minulých letech bezplatné, zdarma je rovněž v průběhu zimní sezony doprava skibusy v rámci Špindlerova Mlýna," připomíná Jiří Beran, ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn, a přidává zajímavou informaci, která potěší zejména obyvatele hlavního města. "Pro Pražany, kteří si k nám chtějí odskočit zalyžovat o víkendu na jeden den, jsme připravili ve spolupráci se společností Interbus velice atraktivní bonus - pravidelné sobotní zájezdy s ranním odjezdem a večerním návratem."

Digital Signane - brány, které vědí všechno

O zasněžení 95 % ze všech 25 kilometrů sjezdovek technickým sněhem se stará osm desítek sněžných děl, areál se během letní přestávky vybavil také novými stroji na úpravu tratí. Absolutní technickou novinkou - vůbec první v České republice, s níž se návštěvníci Skiareálu setkají, je však speciální elektronická vstupní brána Digital Signage, která nahradí dosavadní mechanické plechové tabule a kromě nezbytných logistických údajů poskytne i aktuální informační servis.

"Jejím prostřednictvím se lyžaři dozvědí nejen základní informace a tipy, ale také veškeré informace o počasí, sněhových podmínkách nebo provozu v jednotlivých částech Skiareálu. Tyto brány budou umístěny na nástupu u lanových drah Hromovka a Svatý Petr-Pláň," vysvětluje Milan Jurdík, ředitel společnosti Sitour, která instalaci i provoz bran Digital Signage zajišťuje.

U horní stanice lanové dráhy Medvědín stojí za zastavení panoramatická restaurace Medvědín 1235. Kvalitní gastronomické služby nepochybně umocní i skutečnost, že z ní lze za slunečného počasí pozorovat vrchol Sněžky. Kvalitní občerstvení je rovněž na dojezdu černé sjezdovky ve Svatém Petru.

Baby club i školky: ve znamení rodin a dětí

Bohatá je rovněž nabídka pro rodiny s dětmi. Nově se pro ně letos otevře u dolní stanice lanovky Svatý Petr-Pláň tzv. baby club, v němž bude možné svěřit ratolesti do péče profesionálů. Starší děti proniknou do tajů lyžování ve dvou lyžařských školách ve Svatém Petru a u hotelu Harmony - obě jsou vybavené pojízdnými koberci Magic Carpet a nabízejí zcela nový, sportovně i zábavně koncipovaný program. Na slunných svazích Horních Míseček zase čeká na malé zájemce poprvé Brumíkova dětská školka.

"Baby klub umožní rodičům svěřit své potomky do rukou odborníků třeba jen na hodinu nebo na dvě. Děti tedy nemusejí absolvovat celou lyžařskou školu. Při každém dojezdu navíc rodiče své potomky zkontrolují a povzbudí - odpadnou jim tak starosti s hlídáním a užijí si naplno lyžování," přibližuje výhody této služby Jiří Beran. Využít ji bude možné už za sto padesát korun za hodinu.

Tři snowparky a večery na sjezdovkách

Kromě sjezdovek pro dospělé i začátečníky budou opět v plné permanenci rovněž tři každodenně udržované snowparky - Billabong snowpark ve Svatém Petru, snowpark na Horních Mísečkách a Burton snowpark Hromovka. Vyznavačům běžek je určený nejvýše položený běžecký areál na Horních Mísečkách.

Večerní lyžování je každý den na programu na Hromovce, v úterý a ve čtvrtek i na Horních Mísečkách.

Bližší informace o Skiareálu Špindlerův Mlýn jsou k dispozici na webových stránkách www.skiareal.cz, na teletextu České televize (strana 684) nebo v ranním pořadu Panorama na ČT 2.


Libor Varhaník, předseda představenstva společnosti Skiareál Špindlerův Mlýn

foto: Ententyky.cz


Datum vložení: 03.11.2011 15:35:10

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.