Rychlé vyhledávání akcí

GUD zahajuje prodej charitativních obrazů

prodavidka_gud_baranesvadbova

8. února 2013 (Ententýky.cz) - Pražská Galerie umění pro děti GUD zahájí o víkendu prodej charitativních obrazů v rámci výstavy s názvem Příběhy pro Davídka

Obrazy namalovala řada známých osobností spolu se svými dětmi a 100 % výtěžek z prodeje obrazů bude věnován na konto Centra pro handicapované ALKA, o. p. s., které poskytuje speciální rehabilitační léčbu dětem postiženým dětskou mozkovou obrnou.

Šest obrazů, konkrétně od Mahuleny Bočanové, Lenky Hornové, Jana Saudka, Jiřího Macháčka, Milana Caise a Nely Boudové, bude nabídnuto ve veřejné aukci na Aukro.cz za vyvolávací cenu 5 000 Kč. Aukce začíná v pátek 8. února a končí o týden později 15. února. Obrazy dalších 20 celebrit půjdou do prodeje za minimální cenu 10 000 Kč.

Prodej oficiálně zahájí Zvířecí víkend s Bárou Nesvadbovou plný tvoření ?a zábavy, který je inspirován její knížkou o fascinujícím příběhu dobráckého psa Garpa v rodině Nesvadbových „Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky“.

Na myšlenku uspořádat charitativní výstavu Příběhy pro Davídka přivedl galerii GUD příběh Davídka, dvanáctiletého chlapce ze Smolnice u Loun, který při porodu prodělal krvácení do mozku a zůstal postižen dětskou mozkovou obrnou, jež zapříčinila rozsáhlé ochrnutí. Díky rehabilitační léčbě pomocí speciálního obleku se Davídkovi uvolnily spastické ruce, posílily nohy a záda. Tuto léčbu však nehradí žádná pojišťovna ani instituce, a proto finanční prostředky získané prodejem obrazů galerie věnuje Centru pro handicapované ALKA o.p.s., které od loňského roku poskytuje rehabilitační léčbu dětí s DMO pomocí speciálních obleků Therasuit také v České republice, kde se léčí i Davídek. „Therasuit je velmi progresivní a účinná rehabilitační metoda, která opravdu dokáže doslova postavit klienta na nohy. Ve světě je podstatně více rozšířená a patří mezi metody financované z veřejného zdravotního pojištění, u nás na ni bohužel zatím zdravotní pojišťovny nepřispívají,“ říká ředitelka centra Šárka Hájková.

Bára Nesvadbová, Adéla Gondíková, Markéta Hrubešová, Mahulena Bočanová, David Ondříček, Michal Froněk, Jan Hřebejk, Jiří Macháček, Jan P. Muchow, Milan Cais, Aleš Najbrt, Ivana Jirešová, Lenka Hornová, Mirjam Landa, Gábina Partyšová a další známé tváře z kulturního ?a uměleckého prostředí se rozhodly podpořit tuto charitativní výstavu a spolu se svými dětmi ztvárnily nejrůznější příběhy, jež odrážejí jejich pozitivní vnímání světa kolem nás.

Záštitu nad výstavou převzala pražská radní Alexandra Udženija, která také projekt podpořila vlastním obrazem, který namalovala spolu se svými dětmi.

Program na tento víkend v rámci výstavy:

Zvířecí víkend v GUD s Bárou Nesvadbovou

Sobota 14:00 - Autorské čtení s Bárou Nesvadbovou „Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky“ ?a následný workshop „Naši mazlíčci“
Neděle 14:00 – Tvůrčí karneval ,,Když zvířata tančí“

obraz_byjirimachacek_gud
obraz Jiřího Macháčka a jeho dětí je od dnešního dne k mání na Aukro.cz

prodavidka_gud_baranesvadbova_vip_osobnost
Bára Nesvadbová bude pořádá tento víkend v GUD Zvířecí víkend


Datum vložení: 08.02.2013 12:44:53

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.