Rychlé vyhledávání akcí

Festival Foodparade nabídne degustační menu nejlepších pražských restaurací i kuchařský souboj se Zdeňkem Pohlreichem

Fetival Foodparade nabídne degustační menu nejlepších pražských restaurací i kuchařský souboj se Zdeňkem Pohlreichem

Čtvrtý ročník Festivalu jídla a pití Foodparade se koná 6. - 7. září 2014 opět v krásných zahradách pražského zámku Troja. Návštěvníci ochutnají degustační menu nejlepších pražských restaurací, delikatesy z celého světa, výborná vína, skvělou kávu i lahodné pivo. Součástí sobotního programu je i oslava Mezinárodního dne kuchařů, v rámci které proběhne 5. ročník MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa, finále soutěže Food Cup Czech Specials 2014 a cukrářská soutěž Ochutnejte sladkou Českou republiku. 

Mezi další programová lákadla festivalu patří kuchařský souboj se Zdeňkem Pohlreichem, kuchařský workshop s Viet Food Friends, slepá ochutnávka hub nebo ochutnávka jídel z připravovaného filmu Láska na kari.

Na festivalu se představí tyto restaurace:

Burger Bar, Dock House, Green House, Chefparade Foodtruck, Hotel InterContinental, Apartmán–Hotel Jítrava, La Truffe, Molekulární catering, Můj šálek kávy, Občanská Plovárna, OBLACA, Sokolovna Průhonice, STEAKGRILL, Sushitime, U Emy Destinnové, U Modré Kachničky, U Konopků, Švejk restaurant U Pětatřicátníků, Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot

O vítězství v 5. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se utká 24 šéfkuchařů, kteří byli nominováni na základě výsledků regionálních kol soutěže. „Úkolem soutěžících bude proměnit pětikilovou rybu na dva úhledné filety bez kostí a kůže. Rybu musí rozříznout na dvě části, odstranit hlavu, kosti, kůži a ocas. Mají na to maximálně deset minut. Porota hlídá čas, výtěžnost ryby, kvalitu výsledného produktu i čistotu pracoviště,“ vysvětluje Petr Stádník, šéfkuchař společnosti MAKRO Cash & Carry ČR, který letos zasedne v porotě. „V sobotu mezi 11.30 a 14.00 uvidíme v akci nejlepší šéfkuchaře z celé republiky. Naporcovaného lososa mohou návštěvníci také ochutnat,“ dodává Stádník.

Vítězové regionálních kol gastronomické soutěže Food Cup Czech Specials, která prezentuje kulinářské bohatství České republiky, jsou:

1. Švejk restaurant U Pětatřicátníků, Plzeň

2. Restaurace Prominent hotelu Holiday Inn, Brno

3. Gourmet Villa Patriot, Mariánské Lázně 

4. Pivovar Faltus, Česká Třebová

Finalisté budou mít na festivalu za úkol v časovém limitu 45 minut připravit 3 chodové menu, skládající se z předkrmu, hlavního jídla a dezertu. Podmínkou je zapracovat regionální potraviny. Odborná porota ve složení zástupců Czech Tourism, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR vyhodnotí menu a vybere vítěze. Po celou dobu bude zároveň probíhat hlasování veřejnosti pomocí Hlasovacích lístků. Jeden hlasovací lístek bude vylosován a odměněn.

Pro děti bude na Foodparade k dispozici dětský koutek se zkušeným dozorem, ve kterém mohou pobýt zdarma a po neomezenou dobu. Pro děti v něm budou připraveny kreativních dílničky, kurzy zdravého vaření, balónkové dílny nebo soutěž ve skoku v pytli o zajímavé ceny. Na místě bude i přebalovací pult, dětské židličky na krmení a mikrovlnná trouba k ohřátí dětské výživy. Anglicky a německy mluvící děti jsou v koutku vítány.

Děti do 10 let mají vstup na festival zdarma, dospělí zaplatí 300 korun v předprodeji nebo 350 korun na místě.

Festival pořádá škola vaření Chefparade.

Více informací najdete na www.foodparade.cz.


Datum vložení: 05.09.2014 11:27:33

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.