Rychlé vyhledávání akcí

Dýně všech barev a velikostí opět zaplnily trojskou botanickou zahradu

Dýně všech barev a velikostí opět zaplnily trojskou botanickou zahradu

Oblíbená přehlídka dýní a dýňových aranžmá v Botanické zahradě hl. m. Prahy začala. Letošní výstava je stejně jako celá sezóna inspirována Asií a její kulturou. Připomínají ji dekorace a zastavení připravené ve spolupráci se studenty České zahradnické akademie Mělník. K vidění je drak, gejši, rikša, vrcholky Himálaje, lampiony a další motivy. Přehlídku plodů všech barev, velikostí a tvarů doprovází interaktivní prvky a hry s dýněmi. Královnou výstavy je gigantická dýně, kterou vypěstoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. Na každý víkend dýňové přehlídky je připraven zajímavý program.

Výstava dýní a dýňových aranžmá v botanické zahradě se stala tradičním vrcholem podzimního programu. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou přehlídku plodů tykví a dalších podzimních přírodnin a typických rostlin. Letošní sezóna v botanické zahradě je inspirována Asií, asijskou flórou, přírodou a kulturou a do Asie tentokrát vede i přehlídka dýní. Tematická zastavení jsou tentokrát připravena v rámci celé botanické zahrady a provádí návštěvníky expozicemi od pokladny u sídliště Bohnice až do Ornamentální zahrady. I tento rok uvidíte dýni Atlantic Giant, kterou botanické zahradě věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. 

Výstavu v botanické zahradě tradičně provází i víkendový program. 
O víkendu 21. a 22. října si návštěvníci trojské zahrady užijí Dýňové hrátky. Pro příchozí budou k dispozici dýně za drobný poplatek a také různé přírodniny, které mohou při tvoření využít. Děti spolu s rodiči mohou z dýní a plodů podzimu zhotovovat nejrůznější aranžmá, zvířátka či příšerky. Ještě před Haloweenem, o víkendu 28. a 29. října, pak mohou malí i velcí společně přijít dlabat dýně a vyrobit si dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou, který se uskuteční v úterý 31. října. Během víkendových akcí pro celou rodinu bude připraven i hudební program a bohaté občerstvení. 


Datum vložení: 16.10.2023 16:21:05

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.