Rychlé vyhledávání akcí

Do Prahy míří Bond in Motion, výstava věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi

Do Prahy míří Bond in Motion, výstava věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi

Výstava Bond in Motion zahájila svou evropskou pouť v prosinci loňského roku v Bruselu, kde ji navštívilo více než 100 tisíc lidí. Slavnostní otevření v Křižíkových pavilonech na pražském Výstavišti se koná symbolicky dne 007. prosince 2023. Na návštěvníky výstavy čeká více než pětatřicet vozidel, která se objevila po boku nejslavnějšího špiona světa z šedesátileté filmové historie o Jamesi Bondovi. 

"Bond. James Bond - těmito slovy, která v roce 1962 pronesl Sean Connery, se světu představila nejdéle hraná a snad nejoblíbenější filmová postava všech dob. I když se charakter v čase proměňoval, vozidla zůstala klíčovou součástí půvabu této série. A nyní si je návštěvníci pražského Výstaviště budou moci do detailu prohlédnout z první ruky. Bond in Motion je zážitek, který osloví všechny diváky, od těch nejmladších až po zaryté fanoušky, od obdivovatelů kinematografie až po milovníky techniky a dobrodružství. Každý si zde najde něco pro sebe," říká Nicolas Borenstein, pořadatel pražské výstavy Bond in Motion. 

V prostorách Křižíkových pavilonů propojených proskleným tunelem na ploše bezmála 3000 m2 bude k vidění více než pětasedmdesát výstavních exponátů, které pokrývají šest desetiletí filmové historie. Tato neuvěřitelná sbírka zahrnuje automobily, motocykly, lodě, letadla, vrtulníky a dokonce i pouzdro na violoncello, které použil Bond jako sáně v legendární scéně s Timothym Daltonem a Maryam d'Abo. Na výstavě uvidíte model Lotus Esprit Turbo z filmu Jen pro tvé oči z roku 1981, obdivovat budete moci Aston Martin V8 z filmu Dech života z roku 1987, BMW Z8 z filmu Jeden svět nestačí z roku 1999, Aston Martin DB10 z filmu Spectre z roku 2015 i skutečný Aston Martin DBS z filmu Casino Royale z roku 2006, který se natáčel v České republice.

"Jako dlouholetý fanoušek Bonda jsem nadšený, že můžeme tento velkolepý projekt předvést ve městě, které je mi už několik let domovem. Součástí výstavy je i bar 007 rozmístěný do dvou pater, který bude po dobu konání akce otevřen v areálu Výstaviště," říká Serge Borenstein, jeden z pořadatelů, který stojí za myšlenkou přenést výstavu z Bruselu do Prahy. 

Vstupenky na výstavu jsou k dostání na webu bondinmotion.cz nebo v předprodejní síti GoOut. Cena vstupenky pro dospělou osobu je 445 korun ve všední dny a 495 korun o víkendech. Otevřeno je denně kromě pondělí a vánočních svátků.


Datum vložení: 19.10.2023 16:41:50

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.