Rychlé vyhledávání akcí

Dnešní Noc kostelů nabídne 7777 programů po celé České republice

Dnešní Noc kostelů nabídne 7777 programů po celé České republice

Právě dnes večer mají všichni opět možnost navštívit kostely a užít si speciálně připravený program. Celkem se dnes otevře 1854 kostelů po celé ČR. 160 z nich v Praze a 261 v Brněnské diecézi.

V kostelech je připraveno celkem 7777 programových bodů. Vstup je zdarma a není třeba si rezervovat předem místo, stačí přijít. Každý má tak možnost objevit místa, která dosud neznal, prohlédnout si zblízka sakrální umění, dozvědět se něco nového. V kostelech jsou připraveni dobrovolníci, kteří pomáhají s organizací návštěvníků. 

Program každého z kostelů je dostupný na webových stránkách Noci kostelů. Využít lze také aplikaci pro mobilní telefony, která umí stáhnout program i předem, takže potom už není potřeba řešit připojení k Internetu. Programová nabídka je pestrá. Najdete v ní bohoslužby, diskuse, hudbu, modlitbu nebo třeba ticho.

"Letošní projekt spojuje představa srdce. Snad můžeme myslet na kostel jako na srdce obce... Můžeme myslet i na srdce návštěvníků, kterým přeji, aby si z tohoto setkání s Bohem, odnesli pokoj a radost v srdci, ujištění, či objev, že existuje domov, kam se mohou vrátit, že existuje Někdo, komu na nás záleží," uvedl ve svém pozdravu dnešnímu večeru Arcibiskup pražský Mons. Jan Graubner.

První Noc kostelů se konala v roce 2005 ve Vídni, kde si letos připomínají dvacetileté výročí. Česká republika se k akci připojila v roce 2009.

 


Datum vložení: 07.06.2024 19:09:34

Newsletter

Děkujeme. Každý čtvrtek se můžete těšit na inspirativní tipy na víkend, informace o aktuální soutěži a o novinkách v rubrikách ententýky.