3 tipy, jak vyjádřit lásku sýrem a vínem
Máme pro vás 3 tipy, které valentýnský večer povznesou na zamilovaný zážitek.
1. Překvapte sýrovým dezertem
Pro sladké svádění zvolte rychlé sýrové dezerty. Stačí vybrat správné sýry, doplňky v podobě povidel či čatní a spárovat je s vhodným vínem.
Vyzkoušejte třeba tyto konkrétní tipy:
Sýrový dezert č. 1:
Švestková povidla a blanšírované mandle.
Červené víno, ideálně ovocná Rioja Crianza 2012, Bodegas Escudero, či plné italské víno Micina Nero d´Avola 2013, Zabú nebo můžete podávat s kvalitním portským.
Král Sýrů Nebeský, který díky tvarohovému jádru příjemně vyváží sladkost povidel.
Sýrový dezert č. 2:
Cibulové čatní a lískový oříšek.
Král Sýrů Hermadur, či hodně vyzrálé brie.
Polosladký Tramín z Alsaska nebo moravská Pálava.
2. Darujte sýrové srdce
Darujte sýrové srdce z Normandie: Fromage Coeur de Neufchatel. První zmínka o sýru ve tvaru srdce se objevila už v roce 1035 a s oblibou si na něm pochutnávali Pařížané nejen na Valentýna. Pro srdce ale nemusíte jezdit až do Francie – stačí, když si koupíte vykrajovátko ve tvaru srdce. Pro velmi jemnou smetanovou chuť je ideální Král Sýrů Krémový. Zkuste tyto kombinace:
Zamilovaný sýr č. 1:
Sušené brusinky a piniové oříšky nebo mandle
Do srdce tvarovaný Král Sýrů Krémový
Chardonnay na barrique sudu z Francie, například Chardonnay Bourgogne les Dressoles 2013, André Goichot.
Zamilovaný sýr č. 2:
Sušené brusinky a piniové oříšky nebo mandle.
Srdce z Normandie: Coeur Neufchatel.
Cabernet Sauvignon 2014, La Villette.
3. Bublinkové sýrové svádění
Oblíbeným pomocníkem navození zamilované atmosféry jsou smyslné bublinky. Pokud je zkombinujete s čerstvými fíky nebo fíkovou marmeládou a Králem Sýrů Krémovým, nebude se partner nebo partnerka stačit divit.
Sýrové svádění č. 1:
Polosuché Prosecco Serrai Extra dry DOCG superiore, La Tordera.
Král Sýrů Krémový.
Čerstvé fíky nebo fíková marmeláda.
Sýrové svádění č. 2:
Polosladké Moscato di Asti.
Parmigiano reggiano.
Sladká balsamiková redukce a sušená jahoda.
Zamilovaný večer pro vás nachystal Vladimír Vaněk, head sommelier, www.ocenenavina.cz
Tweet |